Google Drive ile Sunu Hazırlama
Google Drive sahip olduğu Sunu aracı sayesinde PowerPoint kullanma ihtiyacınıza neredeyse son veriyor denilebilir. Sunu aracını kullanarak sizi izleyenleri etkilemek için tek yapmanız gereken yine Google Drive ana ekranı üzerinden bu defa "Oluştur"un altındaki "Sunu" seçeneğine tıklamak.
Google Drive ile Sunu Hazırlama adlı özel yazımız sayesinde hiç zorlanmadan takip etmeniz gereken tüm adımları detaylı olarak görebilirsiniz.
Bugün sizlerle birlikte kısa bir inceleme gerçekleştireceğimiz Google Drive servisi ise "Sunu" adlı hizmet ve Google Drive Sunu hizmeti önceleri Office PowerPoint ile gerçekleştirdiğimiz sunum dosyalarını direkt olarak Google desteğiyle, online olarak yaratmamızı sağlıyor. Hizmetle yeni tanışanlar için Google Drive'da nasıl sunum hazırlanır konusu çerçevesinde kısa bir rehber yazıhazırladık.
Elbette, dökümanlarınıza daha kolay ulaşmak için ilk olarak cihazlarınıza göre gereken uygulamayı da yükleyebilirsiniz (mecburi değildir).
http://drive.google.com adresinden Google hesabımız ile giriş yaptıktan sonra sistem sizi direkt olarak döküman deponuza yönlendirecektir. Bu bölümde sunum dosyamızı yaratabilmek için hemen sol kısımda gördüğünüz "Oluştur" butonunu kullanacağız.
Butona tıkladığınızda görebileceğiniz gibi farklı döküman çeşitleri bizleri bekliyor olacak ve bugünkü konumuz sunum yaratmak olduğu için "Sunu" seçeneğine tıklayarak devam etmemiz gerekiyor.
Eğer önceki adımda doğru butona bastıysanız web tarayıcınızda yeni bir sekme açılacaktır ve karşınıza sunumunuzda hangi temayı kullanmak istediğinize dair bir seçim ekranı gelecektir. Burada kişisel tercihlerinize göre bir tema seçebilirsiniz.
Temamızı seçtikten sonra karşımızda tamamen boş bir sunum ekranı gelecektir. Üst başlık ve alt başlık bölümlerini hemen doldurarak sunum sisteminin nasıl olduğunu anında görebilirsiniz. Elbette burada yer alan bölümler sunumunuzu hazırladığınız konuya göre belirlenecektir.
Elbette sadece tek bir slayt ile sunum hazırlamak mümkün değil ve bu nedenle ek slaytlara ihtiyacımız var. Ekranınızın sol üst kısmında, dosya adını belirlediğiniz yerin hemen altında kırmızı bir "+" butonu göreceksiniz.
Direkt olarak kırmızı butona basarsanız standart bir slayt sayfası slaytlarınız arasına eklenecektir ancak daha farklı formatlamalar istiyorsanız tek yapmanız gereken "+" butonunun hemen yanında yer alan küçük aşağı ok butonuna basmak.
Karşınıza çıkan yeni slayt formatı seçeneklerinden kullanmak istediğinizi seçebilir, daha sonra dilediğiniz kadar aynı yöntemi kullanarak pek çok slayt yaratabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir slayt adedi sınırlaması yer almıyor ancak çok fazla sayıda kullanmanız sunumun daha yavaş çalışmasına neden olacaktır.
Sunumlarınız eklendiğinde sol bölümde aşağıda görebileceğiniz gibi pek çok farklı slayt yer alacaktır ve bunların içini doldurmak için tek yapmanız gereken üzerlerine tıkladıktan sonra ana pencerede gereken değişiklikleri yapmak.
Sunumlara resim eklemek, yazı yazmak gibi pek çok basit işlemi hemen üstteki menü barından yapabilirsiniz ancak animasyon eklemek biraz daha meşakkatli. Dilerseniz resim ve yazı eklemek gibi basit işlemleri geçelim ve animasyon işlemlerini görelim.
Bunun için hemen üst kısımda yer alan menülerden "Görüntüle" seçeneğine giriyoruz ve karşımıza çıkan "Animasyonlar" kısmına tıklıyoruz. Tıkladığımızda ekranımızın sağ bölümünde animasyonlara dair bir pencere açılacaktır.
Slaytlara animasyon eklemek için "+ Animasyon ekle" butonuna bastıktan sonra nasıl bir efekt vermek istediğinizi ve bu efektin hızını seçiyorsunuz. Eğer animasyon seçilemez durumdaysa, animasyonu uygulamak istediğiniz yazıyı ya da resmi seçmeniz gerektiğini unutmayın. Animasyonu denemek için hemen bölümün altında yer alan "Oynat" butonuna da basabilirsiniz.
Tüm işlemleri tamamladığınızda hemen sağ üstte yer alan "Sunumu Başlat" butonu ile sunumunuz oynatıldığında nasıl olacaktır görebilirsiniz. Böylece okulda, işte veya özel ihtiyaçlarınızda sunumlarınızı çok kolay bir şekilde hazırlamanın ve oynatmanın tüm sürecini görmüş oluyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder